суботу, 3 березня 2018 р.

Уроки літератури - уроки життя

9 лютого у НВК «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ с Грабовць» пройшло засідання лабораторії творчого вчителя «Мотивація навчання. Психологічні прийоми створення сприятливого клімату на уроках». Вчителі зарубіжної літератури Великогаївської ОТГ побували на прекрасному уроці у 7 класі, який проводила Галина Ярославівна Мричко. Тема уроку дуже символічна та актуальна «Тема кохання в повісті Шолом-Алейхема «Пісня над піснями». Еволюція героїв у часі. Біблійні мотиви в повісті. Утвердження етичних цінностей».

У сучасному світі, складному і непередбачуваному, щоб досягти успіху в житті, школярі мають отримати певні навички, уміння, досвід, які допоможуть їм у майбутньому реалізувати себе. Саме  уроки літератури  допомагають  учням, поринаючи у неповторний світ мистецтва слова, ставати активним співучасником творіння письменника. Намагаючись зрозуміти героїв,  їхні вчинки, учень приймає або не приймає позицію автора, героя, тобто виступає у ролі творця власної життєвої позиції, яку вчиться відстоювати.







Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...