пʼятницю, 20 жовтня 2017 р.

МО вчителів фізики та математики 19.10.2017

19 жовтня 2017 року  вчителі математики, фізики, інформатики та української мови та літератури провели спільне методичне об'єднання у місті Лева.
Світлина від Олі Топольницької.
Спільна молитва на щасливу подорож.
Спершу ми побували у музеї Івана Франка, потім нас вразив своєю неординарністю і професіоналізмом  ліцей.

Львівський фізико-математичний ліцей при Львівському національному університеті імені Івана Франка було засновано 1991 року з ініціативи Львівського національного університету ім.Івана Франка, Західного наукового центру, а також управлінь освіти м.Львова та Львівської області як спеціалізований навчальний заклад для обдарованих дітей. Ідея, що об'єднала творчі зусилля засновників, - це зберегти найкращі традиції української освітянської думки, підвищити престиж знань у суспільстві, формувати національну свідомість особистості, виховувати дух лідерства.
Світлина від Олі Топольницької.Світлина від Олі Топольницької.
Біля будинку І.Франка
Першим директором ліцею став Павло Хобзей — талановитий організатор, вимогливий і толерантний керівник, який зумів згуртувати колектив педагогів-однодумців, об'єднаних високими ідеалами навчання та виховання наукової еліти України. Саме він сприяв утвердженню демократичного духу в ліцеї.
Теперішній директор — Заслужений учитель України Мар'ян Добосевич — самовіддано працює для забезпечення успішної роботи як учительського, так і учнівського колективу, зберігає і примножує ліцейські традиції.
Світлина від Олі Топольницької.

Cпочатку в ліцеї учні поглиблено вивчали фізику та математику, пізніше, із 1994 року, хімію та біологію.
Світлина від Олі Топольницької.Світлина від Олі Топольницької.

За роки роботи ліцей закінчило понад 1500 випускників, багатьох із них було нагороджено золотими та срібними медалями. Десятки випускників ліцею отримали студентські стипендії Міжнародного соросівського фонду.
Усі ліцеїсти продовжують навчання у провідних вищих навчальних закладах м.Львова й України, а саме: у Львівському національному університеті ім. Івана Франка, Національному університеті "Львівська політехніка", вищих навчальних закладах Києва, Харкова; багато з них успішно навчається в аспірантурі, понад 50 випускників ЛФМЛ — кандидати наук. Частина з них присвятила своє життя науці, інші змогли вдало реалізувати себе як фахівці в різноманітних галузях діяльності. Чимало випускників ліцею навчається або підвищує кваліфікацію за межами України: у вищих начальних закладах Москви, Лондона, Праги, Бухареста, Кембриджа та інших. Вони займають престижні посади у Великобританії, Австрії, Швейцарії, Німеччині, Бельгії, Данії, Фінляндії, Канаді та США.
Світлина від Олі Топольницької.Світлина від Олі Топольницької.

Такі успіхи ліцеїстів — результат щоденної копіткої праці самих учнів та самовідданої роботи творчого колективу викладачів.
Ліцей проводить активну роботу для популяризації знань серед школярів України. Упродовж десяти років він є координатором Міжнародного математичного конкурсу "Кенгуру без кордонів" в Україні, із 2002 року ліцей — організатор Всеукраїнського фізичного конкурсу «Левеня», з інформатики- "Бобер".
Світлина від Олі Топольницької.
Дальше ми помолилися за мир в Україні у соборі Святого Юра.
Світлина від Олі Топольницької.

Світлина від Олі Топольницької.
Наш водій провів надзвичайно цікаву екскурсію у Музеї народної архітектури і побуту імені Климентія Шептицького (Шевче́нківський гай).
Світлина від Олі Топольницької.
Криївка, День УПА



Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...