пʼятницю, 3 березня 2017 р.

Весна завжди приносить щось нове

1 березня 2017 року у  ЗОШ І-ІІ с. Скоморохи відбувся семінар-тренінг вчителів зарубіжної літератури «Використання  нестандартних форм роботи при вивченні біографії письменника на уроках зарубіжної літератури», який провела вчитель вищої категорії, вчитель-методист Марія  Степанівна Петришин.
Викладання літератури – це насамперед людинознавство. Особистість може виховати тільки
особистість. Марія Степанівна показала присутнім, як можна відкривати учнями таємниці людської долі і людської особистості, з розуміння того, що кожна людина – це «таємниця, загадка, яку неможливо розгадати без праці душі». Тренер із захопленням поділилася різними формами роботи, які вона використовує у своїй практиці, як можна розкривати  долю живих людей, які мріяли, страждали, боролися, були непомічені сучасниками, часом впадали у відчай, і все ж – творили, кохали, вірили, змінювали світ.  Нестандартні форми роботи на уроках сприяють підвищенню ефективності роботи з учнями, прищепленню їм інтересу до літератури, перетворюють навчальний процес — роботу вчителя й учнів — у співпрацю. 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...