четвер, 12 грудня 2019 р.

ОСВІТНІ ДЕБАТИ


   06 грудня 2019 року зала засідань Великогаївської сільської ради на кілька годин перетворилась на дебатний клуб, де впевнено та зі знанням справи дискутували на тематику НУШ заступники директорів з навчально-виховної роботи, педагоги-організатори закладів освіти Великогаївської ОТГ та працівники відділу освіти. Учасники дебатів цікаво та конструктивно доводили свої аргументи, контраргументи, не порушуючи при цьому встановлених правил.
     Методичний кабінет дякує заступнику директора з навчально-виховної роботи ЗЗСО І-ІІІ ст.-ЗДО с.Товстолуг Ірині Семирко за організацію та проведення дебатів.
     Ірина Василівна провела короткий екскурс у історію виникнення дебатів, ознайомила з правилами їх проведення, підвела підсумок,
вказала на помилки учасників та як їх уникнути.
  Тетяна Лазута, завідувачка методичним кабінетом, підкреслила, що усі ми живемо в часі швидкого технологічного та економічного росту, тому вміння швидко, лаконічно презентувати свої думки, адаптуватись до нестійких умов є надзвичайно важливим. Саме ці навички та вміння можна розвинути у дебатних клубах, організаціях та змаганнях. Незалежно від інтересів, професії та вподобань навики дискутування й переконання у власній правоті стануть у нагоді кожному та допоможуть досягнути значних успіхів у наш непростий, але водночас дуже цікавий час. Проведення дебатів у школі може допомогти виявити та підтримати творчі та інтелектуальні здібності у юнацтва, розвивати в учнів найважливіші дослідницькі навички критичного мислення та демонструвати свої погляди перед аудиторією, виховувати толерантність та повагу до думок інших, сприяти розвитку української мови, обмінюватись досвідом.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...