понеділок, 25 грудня 2017 р.

Залюблені в Японію, "країну, де сходить сонце"

08.12.2017 р. на базі НВК  «Скоморохівська ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ» Великогаївської громади відбулося засідання творчої групи вчителів зарубіжної літератури Тернопільського району та Великогаївської громади на тему «Сучасний підхід вчителя до планування позакласної роботи як засіб стимулювання інтересу учнів до уроків зарубіжної  літератури». Педагоги ділилися досвідом роботи і дійшли висновку, що саме позакласна робота може допомагти зацікавити учнів предметом, розширити та поглибити їхні знання.

Марія Степанівна Петришин, вчитель   зарубіжної літератури НВК  «Скоморохівська ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ» радо поділилася з колегами своїми напрацюваннями.  Залюблена у японську культуру, вчителька показала, як  через яскраві приклади культури та літератури Японії можна робити світ кращим,  розкривати приховані скарби, можливості своїх учнів.


Майстер-класи з оригамі (мистецтва складання фігурок з аркушів паперу); ікебани (створення букетів та гілок);  складання хайку – національної форми поезії, які лаконічно представляють природу і людину як єдине ціле; мистецтва бонсай (вирощування карликових дерев у горщиках, які обмежують їх ріст); чайної церемонії (мистецтва приготування та пиття чайного напою в присутності гостей); приготування страв японської кухні - всього можна навчитися у Марії Степанівни. Вчителька показала колегам дуже цікаву презентацію та запевнила, що загадковості цієї країни вистачить на всіх. Японія зуміла стати однією з найбільш розвинених країн світу, не втрачаючи при цьому своїх традицій. Вона зберегла своє власне обличчя і навіть примусила інші країни звернутися до її досягнень, перейняти часточки її культурної спадщини. Японія є для українців близькою та привабливою.

Нагадаємо, 2017 рік за ініціативою Президента України було оголошено роком Японії в Україні.



   


     




Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...