середу, 20 грудня 2017 р.

Елекронний документообіг за допомогою хмарних технологій

Фотозвіт 
20.12.2017 року методичним кабінетом відділу освіти Великогаївської сільської ради було проведено практичний семінар для директорів шкіл "Елекронний документообіг за допомогою хмарних технологій" на базі кабінету інформатики НВК "ЗОШ І-ІІІ ст.-с. Великі Гаї". 
Як електронні документи здатні спростити життя?
Чому варто використовувати електронні документи замість паперових аналогів?
В чому переваги хмарних сервісів документообігу над програмними, які умови користування сервісом для користувачів, які отримують вхідні документи, як розпочати надсилати документи за допомогою сервісу?
           В чому переваги хмарних сервісів документообігу над програмними, які умови користування сервісом для користувачів, які отримують вхідні документи, як розпочати надсилати документи за допомогою сервісу?  Саме ці питання обговорили директори та попрактикувалися у новій для себе ділянці роботи.
"Питання спрощення обігу і зберігання інформації стає дедалі актуальнішим, - зазначила завметодкабінетом Тетяна Йосипівна Лазута.- А з огляду на значну кількість незручностей під час користування паперовим документообігом, ми будемо запроваджувати різноманітні технологічні рішення, покликані оптимізувати процеси з обробки і збереження інформації".
Чи не найвдалішим рішенням цієї проблеми є використання хмарних технологій. Йдеться про сервер або мережу, на яких зберігаються дані та програми, які є доступними за умови підключення до Інтернету. Також завдяки хмарним технологіям можна вести значно ефективніше управління, вся управлінська та облікова інформація буде централізованою. Простим прикладом хмарних технологій є сервіси електронної пошти Gmail, коли користувачу потрібно лише підключення до Інтернету, щоб надіслати лист із прикріпленими файлами будь-якого розміру. 





1 коментар:

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...