пʼятниця, 1 лютого 2019 р.

Зустріч з письменником


23 січня 2019 року  в актовій залі НВК ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ с. Великі Гаї Великогаївської сільської ради Тернопільської області відбулася  зустріч учнів-старшокласників та вчителів-словесників  Великогаївської ОТГ   з відомим українським письменником, науковцем,  журналістом, викладачем  кафедри журналістики ТНПУ ім.В.Гнатюка Олександром Вільчинським. Автор, познайомившись з аудиторією,  розповідав про своє дитинство,  юність,  творчість.



Увага глядачів була спрямована на щойно видрукувану книгу письменника «В степу під Авдієвкою». Олександр Казимирович зізнався  про те,  як з'явився задум написати твір про війну. В основу повісті лягли особисті враження автора, який взимку 2016-2017 рр. перебував як рядовий боєць в одному з добровольчих підрозділів під Авдіївкою. Адже все те, що описано в цій книзі, -  правда.
Також на зустріч завітали декан факультету філології та журналістики ТНПУ ім.В.Гнатюка,  доктор філологічних наук, професор Т.П.Вільчинська, заступник декана, кандидат наук із соціальних комунікацій, доцент кафедри журналістики Г.П.Синоруб та кандидат філологічних наук, доцент, завідуюча кафедри загального мовознавства і слов'янських мов Г.В.Бачинська. Викладачі запрошували на навчання усіх, хто хоче пізнати таємницю слова, мріє бути літературознавцем чи журналістом.
   Варто зазначити, що аудиторію складали не лише учні та вчителі, а й працівники Великогаївського ОТГ: заступник голови Г.І.Кравчинюк,  начальник відділу освіти М.В.Дишкант,  завідувач методичним кабінетом Т.Й.Лазута та інспектор відділу фінансового забезпечення громади  В.Є.Чубатий.
В кінці зустрічі заступник голови сільської ради Галина Кравчинюк подякувала гостям та подарувала карту громади вирізьблену місцевими умільцями.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...