субота, 9 лютого 2019 р.

Моделі інноваційної діяльності вчителя

25 cічня 2019 року для творчих учителів-філологів Тернопільського району і Великогаївської  ОТГ організовано та проведено майстер-клас: "Моделі інноваційної діяльності вчителя. Технологічний підхід до моделювання уроків»   (за підсумками конкурсу “Учитель року ”).
Учасники конкурсу «Учитель року-2018» Войткович Н.Б., учитель Почапинської ЗОШ І-ІІІ ст., переможець районного конкурсу «Учитель року 2018»  та  Барабаш С.М.,  фіналіст районного конкурсу «Учитель року», ділилися досвідом роботи.   Войткович Н.Б. ознайомила  із сучасною технологією навчання майндмеппінг    (ментальні карти розумові карти, карти пам’яті, а також змоделювала урок із використанням цієї технології, продемонструвала конспект уроку у вигляді  ментальної карти,  роботу з учнями на різних етапах уроку та учнівські  ментальні карти аналізу художнього тексту як виду самостійної та групової роботи з учнями. Учителька вважає, що ментальні  карти  є колосальною допомогою для вчителя. Адже таким чином можна розробити кожен урок, кожну тему, кожен етап роботи на уроці, зекономивши час і зусилля.
Барабаш С.М. поділилася досвідом своєї роботи з проблеми візуалізації навчального матеріалу за допомогою елементів ейдетики та технології критичного мислення на уроках словесності. Вчителька переконана, що сьогодні, на жаль, між методологією початкової освіти та середньої існує прірва. Зокрема, у 1-4 класах уроки проходять більше в ігровій формі та ілюструються більшою кількістю наочності. У 5-9 класах іграм приділяється мало уваги, а наочності часто  не вистачає. Для того, щоб учні адаптувалися до умов навчання в середній школі варто у 5-6 класах допомогти учням розвивати образне мислення, критичне мислення, уяву за допомогою кросенсу - асоціативної головоломки нового покоління. Світлана Миколаївна провела майстер-клас із вчителями, видозмінивши цю головоломку і пристосувавши її до уроків української мови та літератури.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Екскурсія в Головне управління ДСНС України в Тернопільській області.

  У перший літній день в Україні, як і у всьому світі, відзначають добре і радісне свято – День захисту дітей. Відділ освіти виконавчого ком...